Osteopathie Horsten

man2

Wie zijn wij

We werken met vier osteopaten. We zullen ons hieronder voorstellen:

foto erikErik Horsten Osteopaat DO-MRO, BSc Osteopathy

Mijn naam is Erik Horsten. In 2006 behaalde ik 'cum laude' mijn diploma voor de 5-jarige deeltijdopleiding voor osteopathie aan de International Academy for Osteopathy (IAO) en ontving hierbij de 'Michel Janssens Award 2006'. Met dit diploma en mijn registratie bij het Nederlands Register voor Osteopathie ben ik aangesloten bij alle zorgverzekeraars om voor vergoeding in aanmerking te komen. In 2008 behaalde ik tevens mijn diploma Bachelor of Science in Osteopathy (BSc Osteopathy) aan de BCOM-universiteit te Londen. Momenteel werk ik als osteopaat te Kaatsheuvel en Tilburg. Daarnaast ben ik tot 2011 docent aan de International Academy for Osteopathy (IAO) in Kopenhagen geweest en ben ik lid van de PR-commissie voor de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie. Ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt om osteopaat te worden en de voldoening en werkplezier die het beoefenen van osteopathie met zich meebrengt.

Gevolgde nascholing en specialisaties binnen de osteopathie: Osteopathie bij Kinderen en baby's, Osteopathie in de sport (diverse modules), Kaakgewrichtsproblematiek, Functionele orgaanproblematiek (zoals PDS, obstipathie, etc.), Hersenzenuwen (hoofdpijn, aangezichtspijn), Methode de Bakker (deel I, II en III).

AGB-CODE 90033761/ E-mailadres:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  Werkt in Tilburg.

LinkedIn Erik:
linkedin-button 2 652 

Maarten Krause Osteopaat DO-MRO

maarten 1

Mijn naam is Maarten Krause. In 1990 studeerde ik af alsfysiotherapeut en heb ik in diverse praktijken gewerkt. De laatste 15 jaar ben ik werkzaam geweest als fysiotherapeut in een praktijk te Eindhoven. Tijdens deze periode heb ik verschillende cursussen gevolgd, maar ik kreeg niet de voldoening waar ik naar zocht.

Uiteindelijk kwam ik via een collega in contact met Osteopathie. Een studie die me meteen aansprak en inspireerde. Ik besloot de opleiding aan the International Academy of Osteopathie (IAO) te gaan volgen. Vooral het zoeken naar de oorzaak van een klacht i.p.v. het bestrijden van symptomen is een manier van werken die veel beter bij mij past. In juni 2007 heb ik mijn diploma behaald.

AGB-code 90037087/ E-mailadres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  Werkt in Kaatsheuvel.

 

Laura Gielen Osteopaat DO-MRO laura

Mijn naam is Laura Gielen. In 2003 behaalde ik mijn diploma voor de 5-jarige fulltime opleiding Osteopathie op de International Academy for Osteopathy (IAO) te Gent – België. Osteopathie is een functionele behandelingswijze waarbij het herstel van de beweeglijkheid van verschillende lichaamsstructuren centraal staat. Osteopathie is geen alternatieve geneeskunde, eerder een functionele geneeskunde die de andere geneeswijzen aanvult, complementair dus. De invalshoek van een osteopaat is "normale beweging", het normaal functioneren van het lichaam als één geheel. Deze benadering verschilt van de klassieke geneeskunde en fysiotherapie. Bij osteopathie wordt er steeds naar verder gelegen oorzaken gezocht.

Met mijn diploma en mijn registratie bij het Nederlands Register voor Osteopathie ben ik aangesloten bij alle zorgverzekeraars om voor vergoeding in aanmerking te komen. Momenteel werk ik als osteopaat te Mol (België) en Tilburg.
Gevolgde nascholing en specialisaties binnen de osteopathie:
Osteopathie in de pediatrische geneeskunde – Post graduate Osteopathie seminarie - Osteopathie en haar betekenis in de functionele kaakgewrichtsorthopedie bij kinderen – Post graduate Osteopathie seminarie Osteopathie en functionele geneeskunde bij stoornissen van het hormonale systeem – Osteopathie toegepast op ADHD - Osteopathie workshops de Bakkerij

AGB-code: 90-044849 / E-mailadres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  Werkt in Tilburg.

Stephanie Naudts Osteopaat DO-MRO, BSc Osteopathy

Stephanie

Mijn naam is Stephanie Naudts, ik ben in juni 2010 afgestudeerd als Osteopate aan 'The International Academy of Osteopathy' te Gent (België) met een 'Bachelor of Science with honours in Osteopathy'.Na mijn Middelbare studies Wetenschappen-Talen in 2006 afgerond te hebben wou ik mij verder ontplooien in de wetenschappelijke of medische sector, welke beiden een enorm aanbod aan verschillende studiemogelijkheden bood.

Als kind had ik met mijn nek- en rugklachten veel baat gehad bij een Osteopaat. Toen ik een aantal jaar later naar een opendeurdag ging over Osteopathie, wist ik meteen dat ik dit later als beroep zou willen uitoefenen. Dit heb ik mij nooit beklaagd, aangezien ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in wat er schuil gaat in het menselijke lichaam en wat de samenhang is tussen al onze verschillende organen en weefsels. Het werken als Osteopaat is dan ook een zeer boeiende uitdaging die me veel voldoening geeft.

Na mijn studies heb ik mijn eigen praktijk opgestart in België. Ook heb ik vaak collega's (ook in Nederland) vervangen waardoor ik veel ervaring heb kunnen opdoen. Wat mij vooral opviel in Nederland, was de goeie samenwerking tussen verschillende medische disciplines, die vaak geconcentreerd zijn binnen hetzelfde gezondheidscentrum. Dit is iets wat je in België bijna niet vindt. Vandaar dat ik graag in Nederland werk omdat mensen hier beter geholpen en doorverwezen worden voor hun verschillende problemen.

Ik behandel mensen van alle leeftijden met alle mogelijke verschillende klachten. Meestal krijgen ze als klassieke behandeling een zware dosis medicatie toegediend om al deze symptomen te maskeren, maar hierbij wordt echter niet de oorzaak van deze problematiek aangepakt. Via Osteopathie onderzoekt men de oorzaak van al deze klachten en tracht men deze op een zachte wijze te behandelen met behulp van verschillende ontspannende manuele technieken. Ook baby's en jonge kinderen kunnen met Osteopathie goed geholpen worden. Vaak voorkomende klachten hierbij zijn de typische huilbaby's, slaapstoornissen, reflux, voorkeurshouding, scheefstand van het hoofdje, spijsverteringsproblemen, concentratiestoornissen, coördinatiestoornissen enzovoort... Hierbij biedt Osteopathie tal van mogelijkheden omdat het lichaam in zijn totaliteit onderzocht en behandeld wordt.

Gevolgde nascholing en specialisaties binnen de osteopathie: Osteopathie in de Pediatrische geneeskunde.

AGB-code: 90-045671 / E-mailadres:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  Werkt in Tilburg.

 

 

Osteopathie Tilburg