Osteopathie Horsten

man2

Behandeling

De osteopathische behandeling

Aan een osteopathische behandeling gaat een uitgebreid onderzoek vooraf. Dit bestaat uit een vraaggesprek over onder meer de lichamelijk en/ of geestellijke klachten, ziektegeschiedenis, operaties, ongevallen en leefgewoonten. Daarna vindt het lichamelijk onderzoek plaats, waarbij de beweeglijkheid van organen, gewrichten en de wervelkolom getest worden, alsmede spierkracht en zenuwfunctie.

Curatief
Osteopathie is voor mensen van jong tot oud. Al vanaf de geboorte is het lichaam onderhevig aan verstorende inwerkingen van buitenaf met mogelijk functieverlies van diverse weefsels en lichaamssystemen als gevolg. De osteopathische behandeling is gericht op het herstellen van de bewegingsfunctie die verloren is gegaan en daarmee het herstel van een evenwichtige gezondheid.

Preventief
Van de osteopathische behandeling kan ook een preventieve werking uitgaan. Klachten worden namelijk voorafgegaan aan bewegingsverlies, dat zich uit in een verstoring van de normale soepelheid van gewrichten, spieren, organen en andere weefsels. Vroegtijdig behandelen van dit bewegingsverlies kan voorkomen dat het lichaam in een later stadium klachten ontwikkelt. 

Het beste kunt u voor en na de behandeling zorgen voor voldoende vochtinname. Dit vergroot het effect van de behandeling.*

 

* Onderzocht door Parker et al. 2012 "Efficacy of Osteopathic Manipulative Treatment for Low Back Pain in Euhydrated and Hypohydrated Conditions: A Randomized Crossover Trial"

 Osteopathie Tilburg